Wat een prent, hè? Deze broccoli tuinbonen schotel is niet te missen GROEN! Werkelijk alles is groen, groener, groenst aan dit bordje vol gezondheid! Je maakt de schotel zo gaar als je zelf lekker vindt. Onze eigen voorkeur gaat uit naar een lekkere bite, bijna salade-achtig. De basis is courgetti, daarmee benadruk je nog eens extra het gezondheidsgehalte van het gerecht. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon spaghetti nemen. Check wel even op de ingrediëntenlijst of de pasta ook écht vegan is. Want soms tref je pasta met ei erin, maar dit wordt duidelijk aangegeven.
Lauwwarm en groen!
Wij serveerden het gerecht lauwwarm, maar warm of koud smaakt het ook prima. Het idee voor deze groene broccoli tuinbonen schotel ontstond trouwens toen ik -op zoek naar inspiratie- in het kookboek The Green Kitchen (nomen est omen…) zo’n mooi groen plaatje tegenkwam. Dat gaat dan niet meer uit mijn hersenen tot ik een eigen recept heb bedacht. Nu vraag ik me alweer af welke kleuren groente nog meer tot lekkere combinaties leiden. Wie weet zien jullie binnenkort een mooi oranje-rood gekleurd boordje? Of paars? De to-cook lijst is al enorm, zo’n kleur-ideetje kan er best bij!
Zo maak je de broccoli tuinbonen schotel
Broccoli tuinbonen schotel
Ingrediënten
Zo maak je het
- Blancheer de tuinbonen 2 minuten. Spoel af met koud water en haal de schilletjes van de groene boontjes (dubbeldoppen).
- Snijd de broccoliroosjes in plakjes en roerbak die zachtjes 10 minuten in de olie in een grote koekenpan. Voeg het uitgeperste teentje knoflook toe en bak eventjes mee.
- Spiraliseer de courgette in slierten en voeg toe aan de pan.
- Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht vervolgens uit. Hak de bieslook fijn. Voeg tuinbonen, de helft van de bieslook, limoenrasp, limoensap en rucola toe. Proef en breng op smaak met peper en sojasaus.
- Bestrooi het gerecht op het bord met de resterende bieslook. Ga voor de groene ervaring!