Deze vegan ijstaart maak je heel simpel in een cakevorm. Dan kun je er makkelijk plakken van snijden! Kim gebruikt sinassnippers, dat zijn van die kant-en-klaar chocolade ‘bonbons’ gevuld met een soort sinaasappelgelei. Even in stukjes hakken. Die sinaasappel-chocoladesmaak combineert geweldig met de pistachenootjes en de smaak van kokos. De ijstaart is superromig!
Bewaren
Je kunt er ongeveer 12 plakken van snijden. Als je het niet in een keer opeet bewaar je de vegan ijstaart natuurlijk in de diepvries.


Zo maak je vegan ijstaart met pistache en chocolade
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Vegan ijstaart met pistache en chocolade
Ingrediënten
- 400 g kokosyoghurt
- 1 blikje gecondenseerde kokosmelk
- 300 ml plantaardige slagroom - om op te kloppen
- 200 g chocolade - gesmolten
- 150 g Lonka sinassnippers - (chocola gevuld met sinaasappelgelei) in stukjes gehakt
- 100 g pistachenoten - grof gehakt
Zo maak je het
- Bekleed een cakevorm met huishoudfolie.
- Meng de kokosyoghurt met de gecondenseerde kokosmelk.
- Klop de slagroom stijf. Voeg enkele druppels citroensap toe als de slagroom niet goed stijf wordt.
- Spatel de slagroom rustig door het yoghurtmengsel zodat het luchtig blijft. Zet apart.
- Smelt de chocolade au bain marie. Hak de Lonka sinassnippers en pistachenoten grof.
Lagen maken
- Giet ⅓ van het yoghurtmengsel in de cakevorm.
- Giet ⅓ gesmolten chocolade en verdeel ⅓ van de sinassnippers en gehakte pistachenoten erover.
- Herhaal dit tot je 3 lagen hebt.
- Maak met een mes een mooie swirl vanaf de bodem. Je maakt dus een lengtebeweging door het mengsel.
Invriezen
- Dek het ijs af met folie en zet voor minimaal 6 uur in de vriezer.