Gegrilde paprika met cranberry

Vandaag deel ik deze getverdemmes lekkere gegrilde paprika met cranberry. Dit prachtige voorgerecht is geschikt voor alle seizoenen. Jemig, die kleuren alleen al! Ik weet niet hoe dat bij jullie gaat, maar ik wil zoiets dan echt onmiddellijk verorberen. Dat kan nooit slecht voor je zijn. De ingrediëntenlijst is trouwens uiterst overzichtelijk: de meeste ingrediënten gaan in de dressing. Wij aten het als voorgerecht, dan is het recept voldoende voor 4 personen. Maak je het als lunch, dan is het recept geschikt voor twee personen.

Felle kleuren

Normaal gesproken zweer ik bij rode paprika, want die is lekker zoet en vol van smaak. Maar voor deze gegrilde paprika met citroendressing nam ik een groene en een gele paprika. De smaak van de groene paprika is ietsje bitter en de gele zoet en lekker fris. Maar eerlijk gezegd nam ik die gele paprika vooral voor de kleur. Samen met de rode cranberry’s is het een mooi fel gekleurd bordje vol met gezonde dingen geworden!  Het oog wil ook wat tenslotte.

Smaakfeest

Deze gegrilde paprika met cranberry is echt één groot smaakfeest. Bij elke hap proef je weer iets anders. De combinatie van de citroendressing en cranberry is prettig fris. We hebben onlangs ook onze bijzonder smaakvolle geroosterde paprika met feta gedeeld. Echter die is niet veganistisch. Deze gegrilde paprika met cranberry is totaal anders qua smaak, is wel veganistisch en staat ook iets sneller op tafel. Dat laatste komt doordat ik de paprika’s redelijk kort tussen de tafelgrill legde in plaats van in de oven roosterde. Door het grillen krijgen de paprika’s hun diepe volle smaak. Dat grillen moet je trouwens niet overdrijven. Het is lekker als de paprika nog een beetje stevig is. Ook de grillstrepen wil ik niet keizwart, dat is me te ongezond.

gegrilde paprika met cranberry

Zo maak je gegrilde paprika met cranberry


Gegrilde paprika met cranberry

gegrilde paprika met cranberry
Deze gegrilde paprika met citroendressing en cranberry is echt één groot smaakfeest, bij elke hap proef je weer iets anders. De combinatie van de citroendressing en cranberry is prettig fris.
5 van 1 stem

Voorbereiden: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Keuken Europees
Trefwoorden snel, vegan
Hoeveelheden aanpassen? 4 porties

Ingrediënten

Dressing

Zo maak je het

  1. Maak de paprika's schoon en snijd elke paprika in 8 stukken. Olie een tafelgrill of grillpan in en grill de paprika een minuut of 5 tot er leuke grillstrepen op zitten. Overdrijf het niet, want verkoold eten is zeer ongezond.
    gegrilde paprika met cranberry
  2. Ontdooi de cranberry's met een kneepje ahornsiroop in een steelpannetje.
  3. Hak de muntblaadjes en rozemarijnnaaldjes voor de dressing fijn en klop ze met de olie, azijn, teentje geperste knoflook, citroenrasp en -sap tot een mooie dressing. Roer de gezoete cranberry's erdoor. Proef en breng de dressing verder op smaak met peper en zout.
  4. Schik de paprika op 4 bordjes en schep wat dressing en cranberry’s erover. Hak de walnoten grof en verdeel ze over de bordjes. Maal er ten slotte nog wat peper over.
    gegrilde paprika met cranberry
  5. Je kunt het gerecht lauwwarm serveren of helemaal afgekoeld, beiden even lekker!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂
Scroll naar boven