Deze Italiaanse spelt is heerlijke voedzame maaltijd die bijzonder makkelijk te maken is. Ik gebruik daarvoor spelt die is in 20-30 minuten gaar. Het leuke is dat dit recept makkelijk voor meer porties is af te stellen met de knop bij het recept. Ik kook hier regelmatig 4x het recept van in één grote pan. we eten er 1x van en de rest vries ik in porties in. Zo handig voor drukke dagen!
Ook lekker met een sippele komkommersalade.
Zo maak je Italiaanse-spelt
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Italiaanse spelt
Ingrediënten
- 1 rode ui - gesnipperd
- 2 tenen knoflook - gehakt of geperst
- 1 el paprikapoeder
- olie
- 1 paprika - rode, in kleine blokjes gesneden
- 400 g wortel - in stukje van 1cm
- 1 el Italiaanse kruiden
- 150 g spelt
- 400 g tomatenblokjes
- 500 ml vegan bouillon - van een blokje
Optioneel
- 10 olijven - zwarte, in stukjes gesneden
Zo maak je het
- Snijd alle groente zoals aangegeven.
- Fruit de gesnipperde ui en gehakte knoflook met paprikapoeder in een hapjes pan met wat olie tot alles begint te geuren.
- Voeg de stukjes paprika, wortel en italiaanse kruiden toe en bak mee.
- Voeg de spelt toe en bak 1 minuut mee.
- Roer de tomatenblokjes en de bouillon erdoor.
- Breng alles aan de kook en laat op laag vuur nog 20-30 minuten zachtjes pruttelen tot de spelt beetgaar is. Check tussendoor.
- Proef en breng zo nodig op smaak met peper en zout.
- Lekker met een simpele komkommersalade.
Optioneel
- Voeg wat olijven toe
Kook meer
- Dit recept is makkelijk te vermeerderen en in deels te vriezen. Kook 1 keer en eet meerdere keren!