Havermoutmuffins met appel en rozijnen

Onze onvolprezen havermoutmuffins met appel en rozijnen zijn bedoeld voor iedereen die houdt van een lekkere zoete traktatie bij de koffie of de thee. Ook geschikt als zoet verwenontbijt. Van buiten krokant (door de suiker) en van binnen lekker smeuïg. Ik maakte ze op een winderige, natte herfstdag, echt zo’n perfecte dag voor een geurig baksel met speculaaskruiden.

Vega of vegan variatie

Ik maakte de muffins van havermout niet per se vegan, maar mocht je dat wel willen, dan heb ik wat tips voor je. Vervang de 2 eieren door 1 rijpe banaan. Neem i.p.v. Griekse yoghurt een plantaardige ‘yoghurt’.

Bewaren

Deze heerlijke havermoutmuffins met appel en rozijnen zijn heel geschikt om in te vriezen. Zo kun je makkelijk een dubbele portie maken voor onverwacht bezoek. Geen vriezer? Dan moet je ze wel binnen 3 dagen consumeren. Nodig gerust wat buren uit om te helpen. Of geef er een stel weg aan vrienden en/of familie. Ook knus!

Zo maak je havermoutmuffins met appel en rozijnen

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Havermoutmuffins met appel en rozijnen

Havermoutmuffins met appel en rozijnen
Onze onvolprezen havermoutmuffins met appel en rozijnen zijn bedoeld voor iedereen die houdt van een lekkere zoete traktatie bij de koffie of de thee. Ook geschikt als zoet ontbijt.
5 van 1 stem

Voorbereiden: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Rusten: 5 minuten

Ook gebruikt

  • 12 holtes muffinpan normaal formaat
  • inzet vormpjes papier of siliconen
Hoeveelheden aanpassen? 12 stuks

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 190° C en zet 12 siliconen of papieren muffinvormpjes in een metalen muffinpan -met 12 holtes- klaar.
  2. Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijd in kleine stukjes.
  3. Mix (met een mixer) de eieren met suiker, vanille, speculaaskruiden en zout luchtig.
  4. Smelt de boter (laag vuur) en mix samen met de yoghurt door het eimengsel.
  5. Spatel (dus niet mixen) het zelfrijzend bakmeel, speltmeel, stukjes appel, havermout en de rozijnen door het eimengsel.
  6. Verdeel het beslag over de 12 holtes, als het goed is heb je voldoende beslag om ze tot de rand te vullen. En nog wat over om van te snoepen…
  7. Bak de muffins zo'n 20 -25 minuten, of tot ze goudgeel en gaar zijn. Doe de prikkertest.
  8. Laat de havermoutmuffins 5 minuten rusten buiten de oven, (misschien zet je alvast thee of koffie?) haal ze uit de muffinpan en laat ze verder afkoelen op een rooster.
  9. Eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven