Dit pastagerecht is eigenlijk altijd een succes! Pasta met Italiaanse groentesaus ligt daarom standaard in onze diepvries. Ik kook wel altijd even de pasta vers erbij, zo kan ik ook gelijk variëren! Zie bij ‘bewaren’ hieronder. Je kunt het nog uitbreiden door er een salade bij te serveren of wat lekkere olijven op tafel te zetten.
Edelgistvlokken?
Edelgistvlokken kunnen eigenlijk niet ontbreken in een vegankeuken. Edelgist is een inactieve gist. Het zijn gedroogde vlokken met een kazige smaak. De vlokken zijn rijk aan eiwitten, mineralen, vitamine B1, B2, B3, B6 en foliumzuur. Allemaal nodig voor gezond haar, nagels en huid. Veel merken voegen er ook B12 aan toe, even nalezen op de verpakking dus. Ik voeg regelmatig een hoeveelheid toe aan ons vegan menu, vooral vanwege die B12.
Bewaren
Het recept voor deze Italiaanse groentesaus is gemakkelijk te vermeerderen, gebruik de knoppen in het recept. In porties in de diepvries, jouw favoriete pasta van de dag erbij koken en hopla, zo zet je in een handomdraai een voedzaam maal op tafel! Kook 1 keer en eet meerdere keren!
Zo maak je pasta met Italiaanse groentesaus
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Pasta met Italiaanse groentesaus
Ingrediënten
- 150 g volkoren pasta
Groentesaus
- 500 g Italiaanse roerbakgroente
- 250 g champignons - heel fijngesneden
- 2 teentjes knoflook - gehakt
- 2 el Italiaanse kruiden - gedroogd
- 1 el paprikapoeder
- 1 el tomatenpuree
- 400 g tomatenblokjes - blikje
- 1-2 handen gedroogde rode linzen
- 400 ml bouillon - van een blokje
- 2 el edelgistvlokken
Zo maak je het
- Snijd de champignons en knoflook zoals aangegeven. Stoof dit samen met de Italiaanse roerbakgroente in een klein laagje water tot al het vocht eruit is.
- Voeg de Italiaanse kruiden, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak mee.
- Voeg de tomatenblokjes, linzen en bouillon toe en laat zonder deksel minimaal een half uur pruttelen tot het dik genoeg is om als saus te gebruiken. Roer af en toe om zodat de linzen niet aan de bodem plakken. Deze saus is tot hier makkelijk te vermeerderen en vervolgens in te vriezen. Kook 1 keer en eet meerdere keren!
- Roer vlak voor het serveren de edelgistvlokken door de pastasaus heen. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erop.