Een aantal weken geleden maakten we deze heerlijke pesto op basis verse rucola. Die gebruiken we vandaag om er onze zalige pasta met rucolapesto mee te maken. Het is een zeer eenvoudige vegetarische hoofdmaaltijd met maar een paar ingrediënten. De pesto roerden we simpel door de pasta, daar zit al zoveel smaak aan! We namen een brede lintpasta: pappardelle. Daar blijft de pesto goed aan hangen. Wat lekkere kaas erop en nog een restje pijnboompitjes. Meer is echt niet nodig. Ohja, we hadden nog wat radijsjes van eigen oogst. Tjonge wat hebben we gesmuld!
Zo maak je pasta met rucolapesto
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Pasta met rucolapesto
Ingrediënten
- 200 g pappardelle - of andere pasta naar keuze
- 100 g rucolapesto - < recept meer of minder naar eigen smaak!
- Montello Parmesan - geschaafd, naar behoefte (of gebruik een vegan kaas)
- handje pijnboompitten
Zo maak je het
- Maak eerst de pesto als je die niet op voorraad hebt!
- Kook de pasta volgens verpakking, die van ons had 6 minuten nodig om beetgaar te worden. Giet de pasta af.
- Rooster ondertussen een handje pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Roer de rucolapesto door de pasta. Wij namen 100 g, maar pas de hoeveelheid aan als je dat lekkerder lijkt!
- Schik de pastapesto in een diep bord of kom en rasp er wat extra (vegetarische of vegan) kaas op. Strooi er nog wat pijnboompitten over, eet smakelijk!
- Lekker met radijs of een simpele tomatensalade.