Pasta met rucolapesto

Een aantal weken geleden maakten we deze heerlijke pesto op basis verse rucola. Die gebruiken we vandaag om er onze zalige pasta met rucolapesto mee te maken. Het is een zeer eenvoudige vegetarische hoofdmaaltijd met maar een paar ingrediënten. De pesto roerden we simpel door de pasta, daar zit al zoveel smaak aan! We namen een brede lintpasta: pappardelle. Daar blijft de pesto goed aan hangen. Wat lekkere kaas erop en nog een restje pijnboompitjes. Meer is echt niet nodig. Ohja, we hadden nog wat radijsjes van eigen oogst. Tjonge wat hebben we gesmuld!

Zo maak je pasta met rucolapesto

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Pasta met rucolapesto

pasta met rucolapesto
Simpele pasta met overheerlijke homemade pesto van verse rucola!
5 van 1 stem

Voorbereiden: 4 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten
Totale tijd: 11 minuten
Trefwoorden pasta
Hoeveelheden aanpassen? 2 porties

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Maak eerst de pesto als je die niet op voorraad hebt!
  2. Kook de pasta volgens verpakking, die van ons had 6 minuten nodig om beetgaar te worden. Giet de pasta af.
  3. Rooster ondertussen een handje pijnboompitten in een droge koekenpan.
  4. Roer de rucolapesto door de pasta. Wij namen 100 g, maar pas de hoeveelheid aan als je dat lekkerder lijkt!
  5. Schik de pastapesto in een diep bord of kom en rasp er wat extra (vegetarische of vegan) kaas op. Strooi er nog wat pijnboompitten over, eet smakelijk!
  6. Lekker met radijs of een simpele tomatensalade.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven