Pittige bonen hummus

Deze pittige bonen hummus is een bijzonder appetijtelijk vegan broodbeleg of een goede smeerdip voor op een toastje. In plaats van met kikkererwten heb ik ‘m gemaakt met witte bonen uit blik. Immers, die zijn al gegaard en dus klaar voor gebruik. Dat vind ik voor zo’n hummus wel zo makkelijk. Ik voegde er citroenolijfolie aan toe, dat maakt de hummus lekker fris. Een heerlijke basis voor een verantwoorde lunch of borrelhap!

Aanpassen en variëren

Uiteraard kun je aan deze hummus met witte bonen nog een lepel notenpasta of tahin toevoegen. Dan wordt het nog voedzamer. Oja, en heb je geen citroenolie, neem dan olijfolie + citroenrasp en/of -sap. Dat is ook lekker. Kijk ook eens naar de verschillende smaakjes hummus bij de supermarkt. Bestudeer de ingrediëntenlijst en doe er je voordeel mee. Alles wat met kikkererwten kan, dat kun uiteraard ook prima in je zelfgemaakte bonen hummus doen.

Bewaren

Schoon werken en steeds schoon bestek gebruiken, dan blijft de pittige bonen hummus, goed afgedekt, tot wel een week goed in de koelkast.

pittige bonen hummus

Zo maak je pittige bonen hummus

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Pittige bonen hummus

pittige bonen hummus
Op een lekker geroosterde snee grof brood smaakt de pittige bonen hummus echt zalig! Maak de bonen hummus zo pittig als je zelf wilt, we hebben tenslotte niet allemaal dezelfde smaak..
5 van 1 stem

Voorbereiden: 2 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 5 minuten

Ook gebruikt

  • staafmixer
Dieet Vegan
Trefwoorden broodbeleg
Hoeveelheden aanpassen? 4 porties (lunch beleg)

Ingrediënten

Garneer met

Zo maak je het

  1. Spoel de witte bonen af in een zeef en laat goed uitlekken.
  2. Hak de knoflook grof.
  3. Doe de uitgelekte bonen (houd er een paar apart voor de garnering) met de knoflook, citroenolie, piment d'Espelette en een snuf zout in een hoge kom. Pureer helemaal glad, proef en breng zo nodig verder (pittiger) op smaak.
    pittige bonen hummus
  4. Schep de hummus in een bakje en garneer met wat extra olijfolie en de achtergehouden boontjes.
    pittige bonen hummus

Serveer tips

  1. Rooster sneetjes brood en beleg niet te zuinig met de pittige bonen hummus en leg er wat rucola op. Of serveer er toastjes bij. Snijd de rucola in dat geval fijn!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven