Supersnelle smeuïge chocoladecake

De smeuïge chocoladecake is supersnel gemaakt! En dan doel ik op de tijd die het kost om het cakebeslag in elkaar te zetten, dus zonder de oven- en afkoeltijd. De taart heeft een goede, volle chocoladesmaak, dat wil je! Want wat zou de wereld zijn zonder chocolade? Toch een stuk minder gezellig 😉 Heb jij niet een bakker om de hoek waar je een betaalbare, kant-en-klaar vegan chocoladecake kunt krijgen? Dan bak je deze smeuïge cake toch lekker zelf? Maak een dubbele portie en vries ‘m in!

Liever met topping?

Kim maakt de cake zonder topping, maar mocht je extra feestelijk willen uitpakken, werk de taart dan af met een glazuur en wat vers fruit! Meng voor de glazuur 100 gram poedersuiker met 3 el cacao poeder, 1 tl koffie oplospoeder, ½ tl vanille aroma en 2-3 el plantaardige melk goed door elkaar tot een mooie glazuur. Meer of minder melk toevoegen om een mooie smeuïge glazuur te krijgen. Besmeer de geheel afgekoelde cake ermee. Garneer met plakjes sinaasappel of frambozen en chocoladevlokken. Eventueel kun je ook nog een tussenlaag maken met de glazuur!

Bewaren

Houd de cake smeuïg door ‘m af te dekken als je ‘m wilt bewaren, maar ik vrees dat het zó op is! Of… maak een dubbele portie, snijd in stukken en vries (zonder topping) gescheiden door bakpapier in. Langzaam laten ontdooien in de koelkast.

Zo maak je supersnelle smeuïge chocoladecake

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Supersnelle smeuïge chocoladecake

De smeuïge chocoladecake is supersnel gemaakt! En dan doel ik op de tijd die het kost om het cakebeslag in elkaar te zetten, dus zonder de oven- en afkoeltijd.
5 van 2 stemmen

Voorbereiden: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Afkoelen: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 8 porties

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 185 ℃ en bekleed een springvorm Ø 18 cm met bakpapier.
  2. Meng de sojamelk met het citroensap en laat 5 minuten staan.
  3. Doe ondertussen het bakmeel, cacao, 2 soorten suiker, zachte margarine, appelmoes, espresso, vanille extract, baking soda en zout in een beslagkom en meng dat vlot met de sojamelk tot een glad beslag. Meng niet te lang door. Goed is goed.
  4. Hak de chocola en spatel door het beslag. Stort het beslag in de beklede springvorm.
  5. Bak de cake 30-40 minuten in de oven, doe de prikkertest om te controleren of de cake gaar genoeg is.
  6. Laat de cake 5 minuten rusten, haal dan uit de vorm en laat afkoelen op een rooster voordat je ‘m aansnijdt. (Ja moeilijk dat wachten, maar anders trek je ‘m helemaal stuk!).

Tip voor extra feestelijke cake

  1. Kim maakt de cake zonder topping, maar mocht je extra feestelijk willen uitpakken, werk de taart dan af met een glazuur en wat vers fruit! Meng voor de glazuur 100 gram poedersuiker met 3 el cacao poeder, 1 tl koffie oplospoeder, ½ tl vanille aroma en 2-3 el plantaardige melk goed door elkaar tot een mooie glazuur. Meer of minder melk toevoegen om een mooie smeuïge glazuur te krijgen. Besmeer de geheel afgekoelde cake ermee. Garneer met plakjes sinaasappel of frambozen en chocoladevlokken. Eventueel kun je ook nog een tussenlaag maken met de glazuur of met frambozenjam!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven