Eerst een tip: dit recept voor vegan bietenrisotto is makkelijk te vermeerderen en in te vriezen. Handig voor drukke dagen! Het bietengerecht zit boordevol vitaminen en mineralen en heeft een prachtige kleur. Daarnaast heeft het een fijne zoete smaak daarom zullen veel kinderen hier ook van smullen.
Smaak en structuur
Bieten (kroten) zijn donkerrode knollen met groen blad met rode nerf. De rode kleur van bieten komt door van de kleurstof betanine die erin zit. Wie het over bietjes heeft het het over een onvergelijkbare zoete, aardse smaak. Wil je de vegan bietenrisotto meer -zomers- aankleden, neem dan wat blaadjes munt voor een heerlijk frisse aanvulling. Hou je van een extra bite tegenover de romige risotto? Bestrooi je gerecht dan aan tafel met een handje geroosterde walnoten.
Bietenrisotto bewaren
Een paar dagen in de koelkast of maak meer en vries het in!
Zo maak je vegan bietenrisotto
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Vegan bietenrisotto
Ingrediënten
Zo maak je het
- Snipper de ui en hak de knoflook, fruit deze samen in beetje olie.
- Voeg de risotto toe en bak mee tot de korrels glazig zijn.
- Voeg de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur zachtjes pruttelen.
- Roer regelmatig om tot alle bouillon is opgenomen.
- Rasp de gekookte biet en schep deze door de risotto, laat warm worden.
- Verdeel ondertussen de rucola over de borden en schep de bietenrisotto erop.