Vegan pinda-notenrepen

Dit recept voor vegan pinda-notenrepen bestaat uit verschillende lagen met lekkere dingen. Het is eigenlijk een vegan snickers en die lust iedereen wel toch? Heerlijk knapperige chocolade met daarin een basis van een zachte pinda-notencrème en een laag met pinda’s gevulde karamel! Die verschillende lagen gaan tussendoor twee keer in de diepvries en één keer in de koelkast om op te stijven. Het maken van de snackrepen vergt dus wel even wat planning.

Cashewnoten weken?

Kim weekt de cashewnoten een nacht in water, dus daar moet je ook even rekening mee houden als je de vegan pinda-notenrepen gaat maken. Waarom die cashewnoten worden geweekt? Nou dat zit zo: naast fytinezuur bevatten cashewnoten ook een groot aantal enzymremmers. Als er te veel van deze remmers aanwezig zijn, kan dit de noot moeilijk verteerbaar maken. Weken is een manier om een ​​aantal van deze enzymen te neutraliseren, waardoor een goede vertering mogelijk wordt wanneer je de cashewnoten eet. En ze worden wat zachter. Ben je vergeten de noten in het water te zetten? Geen nood, een uurtje zachtjes koken kan ook.

Bewaren

Bewaar de repen in de koelkast of diepvries.

vegan pinda-notenrepen

Zo maak je vegan pinda-notenrepen

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Vegan pinda-notenrepen

vegan pinda-notenrepen
5 van 1 stem

Voorbereiden: 45 minuten
Vriezen en koelen: 2 uur 30 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 12 repen

Ingrediënten

Pinda-notencrème

Karamel-pindalaag

Chocoladelaag

Zo maak je het

  1. Bekleed een diepvriesbestendige ovenschaal (22 x13 cm) met bakpapier en maak alvast een plekje vrij in de vriezer.

Pinda-notencrème

  1. Maal voor de pinda-notencrème de geweekte cashewnoten, pindakaas, kokosolie, ahornsiroop en kokosmelk in een blender tot een glad beslag. Roer het amandelmeel erdoor en verdeel deze crème over de bodem van de beklede ovenschaal. Zet 1 uur in de vriezer.

Karamel-pindalaag

  1. Verwarm voor de karamellaag de dadelstroop, ahornsiroop, tahin en kokosolie in een sauspan tot een gladde karamel. Roer de pinda’s erdoorheen en verdeel deze laag over de bevroren pinda-notencrème. Zet weer 1 uur in de vriezer.
  2. Til de bevroren massa met het bakpapier uit de vorm en snijd in 12 repen.

Chocoladelaag

  1. Smelt de chocolade samen met de kokosolie au bain-marie.
  2. Rol de pinda-notenrepen door de gesmolten chocolade (of bestrijk ze met een kwast) en leg ze op een bakpapiertje. Zet ze nog 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven