We moesten nodig eens bijkletsen met vrienden, en dat gaat bij ons meestal gepaard met een lunchgerechtje wat makkelijk vooraf is te maken. Dat werd deze lekkere, frisse komkommersoep met avocado. Door de munt, limoen en komkommer overheerst het frisse. Het romige komt van de avocado. Ik hoop natuurlijk dat jullie er net zo van gaan genieten als wij deden.
Koud serveren
De soep wordt koud geserveerd, maar dat betekent niet dat het uitsluitend geschikt is voor heel warm weer. Want de komkommersoep met avocado is ook geweldig als voorgerecht of als tussengang in een sjiek diner! Kerst of Pasen bijvoorbeeld, want je kunt dit iedereen voorzetten. Het is namelijk lactosevrij, vegetarisch, veganistisch, glutenvrij én koolhydraatarm. Voor wat meer aankleding geef je er gebakken soldaatjes bij.
Komkommersoep met avocado bewaren
Bewaar de soep tot maximaal drie dagen in de koelkast.
Zo maak je komkommersoep met avocado
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Komkommersoep met avocado
Ingrediënten
- 1 komkommer - in stukken (+ een beetje voor de garnering)
- 1 sjalot - gesnipperd
- teentje knoflook - uitgeperst
- handvol munt - fijngesneden blaadjes
- 1 rijpe avocado
- 25 ml limoensap - = ongeveer 1 limoen
- 2 el olijfolie - goede
- 1 dl water - koud
- peper en zout
- snufje cayennepeper
Zo maak je het
- Was de komkommer en snijd deze in stukken, houd wat apart voor de garnering. Snipper de knoflook en de sjalot. Haal de avocado uit de schil en snijd het vruchtvlees grof.
- Pureer alles samen met munt, olie, limoensap en water. Breng op smaak met peper en zout. Proef. Voeg voor wat meer pit een snufje cayennepeper toe.
- Laat de soep zeker 60 minuten koud worden in de koelkast.