Vegan doperwten courgettesoep

Vandaag presenteren we deze frisse vegan doperwten courgettesoep van Kim. Het is een extra voedzame variant van het fenomeen courgettesoep, want er zitten ook doperwten in. Deze soep kun je niet alleen als lunch inzetten, maar ook als maaltijdsoep. Het frisse komt van de toegevoegde munt en citroensap. Met weinig ingrediënten toch een heel rijke smaak. Dat klinkt alvast goed, toch?

Porties

Uit dit recept haal je vier lunchporties. Een restje is ijskoud de volgende dag ook nog heerlijk! Eet je de vegan doperwten courgettesoep liever als voorgerecht? Serveer dan kleinere porties in een mooi glaasje bijvoorbeeld. Zelf halveer ik de porties dan. Eet er -als je het serveert als maaltijdsoep- gerust wat bij. Een lekker crackertje, een stukje Italiaans brood of vers gebakken soldaatjes? Hoe dan ook: eet smakelijk!

Bewaren

Een restje kun je prima een paar dagen koel bewaren, maar met de doperwten uit de diepvries zou ik het niet nogmaals invriezen. Je kunt de doperwten ook vervangen door verse spinazie, dan kun je de soep ook in een grotere hoeveelheid invriezen.

vegan doperwten courgettesoep

Zo maak je vegan doperwten courgettesoep

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Vegan doperwten courgettesoep

vegan doperwten courgettesoep
Altijd fijn zo'n lekker soepje! De munt en het citroensap maken deze vegan doperwten courgettesoep heerlijk fris!
5 van 1 stem

Voorbereiden: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Dieet Vegan
Gang Lunch, Soep
Keuken Europees
Trefwoorden feest, fornuisgerecht
Hoeveelheden aanpassen? 4 porties

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Snipper de ui en fruit deze samen met de knoflook in wat olijfolie.
  2. Snijd de courgette en bak al roerend kort mee.
  3. Voeg de doperwten, blaadjes munt en bouillon toe en laat 30 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen. Pureer de soep glad.
  4. Proef en breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

TIP

  1. Een restje kun je prima een paar dagen koel bewaren en koud serveren. Maar met de doperwten uit de diepvries zou ik het niet nogmaals invriezen. Je kunt de doperwten ook vervangen door verse spinazie, dan kun je de soep wel in een grotere hoeveelheid invriezen.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven