Gevuld speculaas

Oh die gezellige geuren in huis!! Dat is nog een extra cadeautje. Voor dit gevuld speculaas gebruiken we niet alleen ons eigengemaakte amandelspijs maar ook onze eigen speculaaskruidenmix, te vinden op de speciale homemade kruidenmixen pagina. Je kunt ook de kant-en-klaar versie nemen, die is meestal echt zoet omdat daar vaak dextrose (suiker) inzit. Ik vind het lekker om zowel de spijs als het deeg al een dag van te voren te maken.

Deeg laten rusten

Het deeg moet je echt minstens een uur, maar zoals gezegd liefst een dag laten rusten in de koelkast. Deeg voor koekjes of zandtaartdeeg worden echt veel beter van structuur en smaken echt lekkerder als je het voldoende laat rusten in de koelkast. Zeker dit speculaasdeeg wordt intenser van smaak.

Bewaren

Het gevuld speculaas bewaar je in een trommel tot maximaal een paar dagen, maar eigenlijk weet ik nu al dat het snel op zal zijn…

gevuld speculaas

Zo maak je gevuld speculaas

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Gevuld speculaas

gevuld speculaas
Voor dit gevuld speculaas gebruiken we ons eigengemaakte amandelspijs en deze speculaaskruidenmix, te vinden op de speciale homemade kruidenmixen pagina.
5 van 1 stem

Voorbereiden: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Rusten: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 50 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 1 koek van 10 stukken

Ingrediënten

Spijs

Deeg

Om te garneren

  • 10 garneer amandelen - of geschaafde amandelen

Zo maak je het

  1. Maak eerst het amandelspijs als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Kneed -met de hand of met een machine- alle ingrediënten voor het deeg door elkaar tot een mooi deeg en laat goed afgedekt een uur in de koelkast rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 175 ℃ boven- en onderwarmte of 160 ℃ hetelucht.
  4. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukkenen bestuif het aanrechtblad met bloem.
    Rol de stukken deeg tot rechthoekige lappen van ongeveer 1½ cm dik. Verdeel het vegan amandelspijs over 1 deel van het deeg. Bedek dat met het andere deel en druk de randen aan.
  5. Bestrijk de bovenkant met wat plantaardige melk en druk de amandelen in het deeg.
  6. Bak het ongeveer 35-40 minuten of tot het goudbruin is.
  7. Laat het gevuld speculaas buiten de oven helemaal afkoelen voordat je het aansnijdt met een scherp mes.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven