Granola vogelnestjes met lemon curd

Lente hoera! Wij hebben een koolmezennestje in onze tuin, altijd weer heel feestelijk. Die beestjes doen dat zo knap, ik zou het niet kunnen. Wat ik wel kan is granola vogelnetjes met lemon curd maken! Leuk zijn ze hè, het zijn echte eyecatchers op je brunchtafel of picknickkleedje. Ik maakte 10 nestjes (formaat golfbal). Je kunt ze dus makkelijk de helft kleiner maken dan haal je er 20 uit dit recept. De nestjes worden niet gebakken maar gekoeld!

Slechts drie ingrediënten

Als basis voor granola vogelnetjes met lemon curd gebruikte ik 125 gram van onze granola zonder noten, daar zit al heel veel smaak aan door de ochtendkruiden. Verder voegde ik alleen 125 gram dadels en 30 ml kokosolie toe. Ja je ziet het goed, slechts drie ingrediënten. Nou oké dan met de vulling van lemon curd erbij erbij vier.

Granola vogelnetjes met lemon curd bewaren

Als je de granola vogelnetjes wilt bewaren doe dat dan zonder de lemon curd en vul ze vlak voor het serveren. Je kunt ze ook invriezen.

Zo maak je granola vogelnetjes met lemon curd

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Granola vogelnestjes met lemon curd

granola vogelnetjes met lemon curd
5 van 1 stem

Voorbereiden: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Koelen: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 10 formaat golfbal

Ingrediënten

Vulling

Zo maak je het

  1. Week de ontpitte dadels 10 minuten in warm water.
  2. Maal de geweekte dadels met de granola fijn in een hakmolentje met trekkoord of keukenmachine. Smelt de kokosolie en voeg toe. Maal nogmaals tot een plakkerige massa. Maak er een worst van en verdeel in 10 of 20 plakjes.
    granola vogelnetjes met lemon curd
  3. Rol 10 balletjes ter grootte van een golfbal. Of 20 ter grootte van een stuiterbal. Leg de balletjes op bord en druk ze iets plat. Maak een kleine deuk in het midden. (daar gaat straks de curd in) Zet 30 minuten afgedekt in de koelkast.
    granola vogelnetjes met lemon curd

Vullen en smullen

  1. Koel serveren, schep een lepeltje curd in elk holletje en smullen maar!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven