Stevige knolselderijsoep

Deze romige, stevige knolselderijsoep serveren we met zelfgebakken croutons van speltbrood. Zo zalig! Voor de croutons snijd je het brood in blokjes en bakt die in de pan met wat (plantaardige) boter, zo simpel. Heerlijk soepje, je kunt ‘m zowel in de winter als in de zomer serveren. Als garnering kun je naast de croutons een pittige kaas raspen of bak wat vegan spekjes. ’t Is maar net wat je lekker vindt.

Variatie

We hebben de stevige knolselderijsoep vegan gehouden met haverfraîche. De soep kan ook (warm of koud) als borrelhapje worden geserveerd in leuke kleine glaasjes met een leuke topping van gehakte nootjes met een kaaskoekje bijvoorbeeld.

Bewaren van stevige knolselderijsoep

Je kunt de soep prima de volgende dag eten, zelfs koud is de smaak heerlijk! Of maak een dubbele portie en vries een deel in, dan heb je de volgende keer geen werk, behalve even opwarmen.

Zo maak je stevige knolselderijsoep

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Stevige knolselderijsoep

Stevige knolselderijsoep
5 van 1 stem

Totale tijd: 40 minuten
Dieet Vegan
Keuken Hollands
Trefwoorden soep
Hoeveelheden aanpassen? 4 porties

Ingrediënten

Garnering

Zo maak je het

  1. Snijd de knolselderij in plakken en schil de plakken. Schil de aardappel, snijd beide in blokjes van 2 cm.
  2. Hak de knoflook en bak deze samen met de knolselderij- en aardappelblokjes 5 minuten in een soeppan met wat olie.
  3. Voeg de bouillon en rozemarijn toe, breng alles aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
  4. Pureer de soep met een staafmixer glad, voeg eventueel wat bouillon toe als je het te dik vindt. Proef en breng de soep op smaak met nootmuskaat en peper. Roer tot slot de haverfraîche door de soep. Houdt warm op een laag pitje terwijl je de croutons bakt en wat peterselie fijn hakt. Serveer de knolselderijsoep met de croutons en peterselie. De liefhebber raspt er nog wat kaas op, vegans wel even opletten.., neem een vegan kaassoort.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven