Verbazend lekker deze haver-ontbijtkoek met banaan! Als je bij je ontbijt graag ontbijtkoek eet is het een fantastische aanvulling op je klassieke boterham of cracker. Deze ontbijtkoek is voedzaam, enigszins stevig, maar heeft wel een fijne, zachte textuur. De koek wordt na een paar dagen eigenlijk nog lekkerder en smeuïger! Omdat de smaken met elkaar ’trouwen’ als het ware…
Minder suiker
Deze haver-ontbijtkoek bevat zeker de helft minder suiker dan de kant-en-klaar versies die je kent. Bovendien is de koek vetarm en vezelrijk door het gebruik van havervlokken, boekweitmeel en walnoten.
Ik heb de ontbijtkoek gegarneerd met walnoten voor een extra crunchy bite. Besmeer je plakje koek met lekkere roomboter, dat is ouderwets smullen geblazen! Niet alleen lekker als ontbijt, maar 0ok heel handig voor na het sporten, in je lunchbox te stoppen om mee te nemen naar het werk of school en geweldig als tussendoortje bij de koffie ofzo!
Vegan?
Op het ei na is dit recept vegan, je zou in plaats van dat ei ook een halve extra banaan kunnen gebruiken.
Haver ontbijtkoek met banaan bewaren
Deze haver-ontbijtkoek met banaan kun je ongeveer 5 dagen bewaren op kamertemperatuur. in een trommel of met de cakevorm er ondersteboven op.


Zo maak je haver ontbijtkoek met banaan
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Haver ontbijtkoek met banaan
Ook gebruikt
- Cakevorm van 25 cm
Ingrediënten
- 125 ml plantaardige melk - havermelk bijvoorbeeld
- 1 ei
- 6 el ahornsiroop
- 175 g havervlokken
- 150 g boekweitmeel
- 1½ el bakpoeder
- 2 tl kaneel
- 2 el speculaaskruiden
- ½ tl zout
- 3 bananen - 300 g
Garnering
- flinke hand walnoten
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 160 °C en bekleed een cakevorm (25 cm) met bakpapier.
- Doe alle ingrediënten, behalve de walnoten voor de garnering, in de blender. De natte delen eerst in de beker doen. Maal alles grof of wat fijner, ik vind zelf iets er tussenin perfect!
- Giet het beslag in de beklede cakevorm en bestrooi met de walnoten.
- Bak ongeveer 55 minuten tot de haver-ontbijtkoek met banaan gaar is. Doe daarvoor de prikkertest.
- Laat de koek in de vorm 30 minuten afkoelen. Daarna uit de vorm halen en verder laten afkoelen op een rooster onder een schone theedoek.
Bewaren
- De haver-ontbijtkoek met banaan kun je -goed verpakt- ongeveer 5 dagen bewaren op kamertemperatuur.