Wrap met pulled jackfruit

Een broodje pulled chicken is in restaurants enorm populair. Maar ja kip, dat is een no go hier… Niet getreurd want met jackfruit kun je zelf fantastische vega pulled chicken maken. Kim gebruikte voor deze zalige wrap met pulled jackfruit (heel makkelijk) blikjes jackfruit uit de supermarkt. Dat is te vinden in het in het Aziatische schap. Dus probeer deze wrap met pulled jackfruit vooral uit! Je maakt 6 wraps met dit recept wat voldoende is voor 2-4 personen. Hangt af van of je het als lunch of hoofdgerecht eet.

Jackfruit?

Even voor de mensen die het nog niet kennen. Jackfruit is een Aziatische fruitsoort met een vlezige structuur. Het vruchtvlees neemt makkelijk alle smaken op, waardoor je het heel goed kunt kruiden en marineren. En dat zorgt ervoor dat hij de ideale gangmaker is op het menu van een veganist, vegetariër, flexitariër maar ook van de vleesliefhebber die eens wat anders wil proberen. Deze wrap met pulled jackfruit is absoluut een heel leuke kennismaking!

Jackfruit bewaren

Na opening van zo’n blikje kun je de stukjes jackfruit onbereid enkele dagen bewaren in de koelkast. Bewaar de overgebleven stukjes niet in het blik, maar doe ze even in een bakje. Je kunt het ook invriezen, maar als je het daarna ontdooit, zal het wat zachter zijn.

wrap met pulled jackfruit

Zo maak je wrap met pulled jackfruit

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Wrap met pulled jackfruit

wrap met pulled jackfruit
Met jackfruit kun je zelf fantastische vega pulled chicken maken. Kim gebruikte voor deze zalige wrap met pulled jackfruit (heel makkelijk) blikjes jackfruit uit de supermarkt, zoek in het in het Aziatische schap!
5 van 1 stem

Voorbereiden: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 6 wraps

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Spoel de jackfruit af met koud water en trek het een beetje uit elkaar. Bak de jackfruit even aan in wat olie. Voeg de barbecuesaus toe en roer om.
  2. Meng de rode kool met mayonaise en het water.
  3. (Het is extra lekker om de wraps even kort (om en om) in een droge koekenpan te bakken.) Verdeel de rode kool, het jackfruit en wat komkommer over de wraps.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven