Deze vegan venkel fruit salade is naast super lekker ook nog eens über gezond! Is het je al opgevallen dat wij wel houden van een beetje fruit in salades? Zo’n friszoete toevoeging zorgt onmiddellijk voor een feestelijk smaakje. Net een beetje onalledaagser dan de zoveelste salade.
Dun schaven!
De lichte anijssmaak van de knapperige venkel leent zich perfect voor de combinatie met peer en sinaasappel. We schaven de venkel voor onze venkel fruit salade ultradun, zodat het de smaak van de dressing goed kan opnemen. Voor de crunch gaan er wat geroosterde noten over en de munt geeft je venkelsalade nog een extra exotische touch!
Vega of vegan variatie
Op zicht is de venkelsalade in deze vorm vegan en gluten- en lactosevrij. Hoeft dat niet per se en mag het ook vegetarisch zijn, dan kun je er nog wat geitenkaas overheen brokkelen.
Bewaren/voorbereiden
Je kunt de venkel in de dressing de avond van te voren al laten marineren. Handig als je het wilt serveren in een (kerst)diner bijvoorbeeld. Ook het fruit en noten kun je voorbereiden en goed verpakken. Het samenstellen van je venkelsalade met peer en sinaasappel is dan een fluitje van een cent!


Zo maak je venkel fruit salade
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Venkel fruit salade
Ingrediënten
Dressing
- 30 ml olijfolie - 2 el extra vierge
- 15 ml azijn naar smaak - 1 el
- 1 tl mosterd
- 1 bolletje stemgember - (of meer) klein gesneden
- 1 tl citroensap
- peper en zout
Salade
- ½ venkel - 200 g geschaafd
- ½ grote peer - of een kleine, in plakjes
- 1 sinaasappel - partjes losgesneden
- 1 zakje veldsla - 85 g
Garneer met
- 40 g pecannoten - geroosterd en grof gehakt
- enkele blaadjes munt - vers, ragfijn gesneden
Zo maak je het
- Meng eerst de ingrediënten voor de dressing, proef en breng op smaak met peper en zout. Zet deze apart.
- Schaaf de venkel mooi dun met een mandoline. Hoe dunner hoe beter! Meng de geschaafde venkel met de helft van de dressing, laat dit minstens 10 minuten marineren. De avond van tevoren kan ook.
- Schil ondertussen de peer en sinaasappel en maak het fruit klein zoals aangegeven.
- Rooster de pecannoten en hak ze grof.
- Stapel de blaadjes munt op elkaar en snijd ze ragfijn.
- Schik vlak voor het serveren de veldsla op een schaal en leg de gemarineerde venkel erop. Verdeel gesneden peer en sinaasappel erover en drizzle de andere helft van de dressing over de salade.Doe dit op kleine bordjes als je het als voorgerecht serveert.
- Garneer de venkel fruit salade met gehakte pecannoten en munt.
TIP
- Mag het vegetarisch zijn? Dan kun je er nog wat geitenkaas over kruimelen.