Bloemkoolcurry met basmatirijst

Voor deze vegan bloemkoolcurry met basmatirijst gebruik ik onze vegan homemade, groene currypasta. Daar hebben we onszelf al zo ongelooflijk vaak een plezier mee gedaan. Want: even geen inspiratie? Bak de (bevroren) groene currypasta in de pan en wok wat groente, kook rijst en klaar is je maaltijd. Altijd snel, smakelijk en gezond! Als groente nemen we vandaag bloemkool met spinazie. En om het extra voedzaam te maken doen we er nog kikkererwten door. Samen met de basmatirijst vormt dat echt een zeer makkelijke, gezonde hoofdmaaltijd.

Variatie

Omdat de basis van de homemade currypasta ongelooflijk veel smaak meegeeft hoef je verder weinig toe te voegen. Een beetje peper en zout, dat is het wel. Je kunt er in plaats van rijst natuurlijk ook naanbrood bij serveren. En qua groente zijn de mogelijkheden schier eindeloos. Neem bij voorkeur een beetje harde én een zachte groente en wat peulvruchten erdoor doen het ook altijd goed.

Bewaren

Een restje bloemkoolcurry eet je makkelijk de volgende dag ook nog, eventueel aangevuld met wat extra groente. of een lekkere salade.

Zo maak je bloemkoolcurry met basmatirijst

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Bloemkoolcurry met basmatirijst

bloemkoolcurry met basmatirijst
Voor deze bloemkoolcurry met basmatirijst gebruik ik onze vegan homemade, groene currypasta. Altijd goed voor een smakelijke, snelle en gezonde maaltijd!
5 van 1 stem

Voorbereiden: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Dieet Vegan
Keuken Oosters
Hoeveelheden aanpassen? 2 porties

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Kook de bloemkoolroosjes 4-5 minuten en giet af.
  2. Kook de rijst, kijk even op de verpakking hoe lang je daarvoor nodig hebt.
  3. Bak de (bevroren) currypasta in olijfolie op zacht vuur in een hapjespan. Voeg de beetgare bloemkool toe. Spoel de kikkererwten af en voeg deze samen met de kokosmelk toe aan de hapjespan. Roer alles even om en breng zachtjes aan de kook.
  4. Breek de cashewnoten.
  5. Voeg de rauwe spinazie toe, roer even om en laat alles 5 minuten met een deksel erop zachtjes pruttelen tot de spinazie is geslonken en de bloemkool beetgaar is. Proef en breng zo nodig verder op smaak met peper en zout.
  6. Bestrooi met de gebroken noten en serveer met rijst naar keuze.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven