Chinese koolschotel met rucola

Deze makkelijke Chinese koolschotel met rucola staat bij ons regelmatig op tafel. Waarom? Nou, zo’n kool is best groot, dus we houden altijd een halve over van een ander recept. De combinatie kip-kerrie is natuurlijk een zeer beproefde. Dus in deze ovenschotel malen we van vegan kipstukjes zelf gehakt. Dat doen we met ons fabuleuze molentje met een trekkoord, heb je gelijk je workout voor de dag ook weer gehad… We dekken onze ovenschotel met Chinese kool af met plakken beetgare aardappel, maar als je zelf meer een puree-fan bent dan mag dat natuurlijk ook.

Variaties en aanpassingen voor Chinese koolschotel

Heb je even geen Chinese kool? Dan kan dit ook met een andere groente zoals boerenkool, andijvie, spinazie, paksoi, broccoli of doperwtjes! Verzin het maar. Je maakt deze Chinese koolschotel net zo makkelijk geheel vegan als je enkele kleine aanpassingen doet. Vervang de roomkaas door haverfraîche en de vega Parmezaan door een vegan gratineerkaas of bijvoorbeeld edelgistvlokken.

Zo maak je Chinese koolschotel

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Chinese koolschotel met rucola

Chinese koolschotel met rucola
Deze Chinese koolschotel staat bij ons regelmatig op tafel. Waarom? Nou, zo’n kool is best groot, dus we houden altijd een halve over van een ander recept 😊
5 van 1 stem

Voorbereiden: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Keuken Europees
Trefwoorden ovenschotel
Hoeveelheden aanpassen? 2 porties

Ingrediënten

Serveer met

Zo maak je het

  1. Kook de aardappelen -in de schil- beetgaar, verwijder de schil en snijd in plakken.
  2. Maal gehakt van vegan kipstukjes, wij gebruiken ons hakmolentje met trekkoord daarvoor.
  3. Snijd de ui, knoflook en paprika zoals aangegeven.
  4. Verwarm nu de oven voor op 200 ˚C en zet alvast een ovenschaal klaar.
  5. Fruit ui met knoflook in een hapjespan met olie op middelhoog vuur glazig. Voeg de paprika, gemalen gehakt, kerrie en een snuf nootmuskaat toe en bak tot de paprika beetgaar is.
  6. Snijd ondertussen de kool in dunne reepjes -eventueel te harde nerven verwijderen- en bak deze 2 minuten mee totdat de reepjes een beetje zijn geslonken. Roer de roomkaas erdoor, proef en breng op smaak met peper en zout.
  7. Doe het groentemengsel onderin in de ovenschaal en dek het dakpansgewijs af met de plakjes beetgare aardappel. Strooi de geraspte kaas erover.
  8. Bak de koolschotel 20 minuten of tot de kaas begint te kleuren, schakel de laatste 2 minuten de grill even aan.
  9. Serveer met een pluk verse rucola.
    Chinese koolschotel met rucola
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven