Vul je keuken met de hartverwarmende geuren van deze courgette preisoep! De preisoep heeft een basis van courgette en is super simpel om te maken. Courgette is geweldig te combineren met prei, overdrijf ik als ik het een gouden duo noem? Ik houd er wel van om soep te pureren, daardoor wordt het zijdezacht en krijgt je soep direct een wat romiger structuur. Maar je kunt de soep ook ongeporeerd eten. Heb je nog oud brood liggen of vergeten kapjes in de diepvries? Bak daar dan lekkere soldaatjes van: Snijd het brood in repen en bak ze in olie met wat margarine lichtbruin en goed krokant. Maal er wat zout over en smullen maar.
Vegan variatie
Liever helemaal vegan soepje? Gebruik dan in de courgette preisoep vegan bouillon en haverfraîche, plantaardige room in plaats van de roomkaas. Als topping kun je in plaats van kaas ook prima gehakte nootjes, pitten zaden en/of edelgistvlokken gebruiken.
Bewaren
Maak een grote pan en vries per portie in, zo fijn als snelle warme lunch of appetizer in een leuk klein glaasje. Langzaam opwarmen. De soep is in de koelkast ook wel een dag of twee à drie houdbaar.
Zo maak je courgette preisoep
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Courgette preisoep
Ingrediënten
- 350 g courgette - in blokjes
- 250 g prei - in ringetjes
- 1 el olijfolie
- 1 tl dille
- handje platte peterselie - gehakt
- 1 liter groentebouillon
- 2 el roomkaas
- peper en zout - naar smaak
Garnering
- 100 ml slagroom
- 50 g kaas (vega) - pittige, geraspt
Zo maak je het
- Snijd courgette en prei zoals aangegeven.
- Bak de courgette en prei in een soeppan aan in wat olie tot ze wat zachter zijn geworden, ongeveer 5 minuten. Voeg dille, peterselie en bouillon toe.
- Kook 15 minuten op middelhoog vuur. Pureer de soep en voeg de roomkaas toe. Roer goed door. Proef of er peper en/of zout dient te worden toegevoegd.
- Schep de soep in kommen of borden en voeg aan tafel een scheutje room en wat geraspte kaas toe.
TIP
- Heb je nog oud brood liggen of vergeten kapjes in de diepvries? Bak daar dan lekkere soldaatjes van: snijd het brood in repen en bak ze in olie met wat margarine lichtbruin en goed krokant. Maal er wat zout over en smullen maar.