Gevulde ananas met vegakip-kerrie

Exotisch kun je de ananas bijna niet meer noemen. De verkrijgbaarheid is er in de loop der jaren met sprongen op vooruit gegaan. Maar een exotische smaak kun je er natuurlijk wel aan geven. Probeer deze met gevulde ananas met vegakip-kerrie maar eens! Ik ben er dol op. Je krijgt een mooie mix van zoet en pittig, een klein zuurtje, een crunch en een romige smaak. Ook qua prijs is het eten van verse ananas aantrekkelijker geworden. Als je meer dan € 2,00 betaalt, dan ben je duur uit. Dus de dikte van de portemonnee is ook beletsel. Nou, aan de slag dan maar…

De kunst van het snijden

Het is leuk om bij het aansnijden van de ananas er op te letten dat je de kroon ook mooi in twee gelijke delen snijdt. Je serveert de salade in de uitgeholde ananas, dus zorg er voor dat ie er zo goed mogelijk uit ziet. Het vruchtvlees haal je er het beste uit door één tot anderhalve centimeter van de rand van de vrucht met een mesje te snijden zonder de bodem te raken. Daarna lepel je voorzichtig het vruchtvlees eruit. Waarschijnlijk blijft er redelijk wat vruchtensap in de uitgeholde ananas zitten. Laat de vrucht dan omgekeerd uitlekken – op een groot bord, als je het sap wilt opvangen.

In plaats van vegetarische (soja) kipstukjes, kun je ook quornstukjes gebruiken (die worden gemaakt van een eetbare schimmel). Quornstukjes nemen heel goed de smaak op van de ingrediënten waarmee je ze mengt.

Zo maak je gevulde ananas met vegakip-kerrie

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Gevulde ananas met vegakip-kerrie

Geniet van de exotische smaak van gevulde ananas met vegakip-kerrie: de mix van zoet en pittig, het zuurtje, de crunch en een romige smaak.
5 van 1 stem

Voorbereiden: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 2 porties

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Bak in een koekenpan, in een eetlepel olie, de kipstukjes zoals je ze lekker vindt. Laat ze afkoelen.
  2. Snijd de ananas in de lengte doormidden. Hol de helften uit. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  3. Meng de mayonaise met de kerriepoeder, zure room en citroensap. Doe dit bij de stukjes ananas. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg de helften ananas op een bord. Vul met het mengsel en garneer met de walnoten.
  5. Tip: lekker met een glaasje droge witte wijn. Feestelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂
Scroll naar boven