Mocht je denken dat deze gevulde avocado in een crumble moeilijk is om te maken: NEE!! Wel heel leuk om in elkaar te knutselen! De avocado zit verpakt als een soort cadeautje. Bijna te mooi om uit te pakken zo’n avocadeau. Bijna dan hè… We boften ook met de avocado, die was perfect! Lekker romig maar zeker niet te zacht. Ik maakte de dressing voor de sla een beetje zoutig met sojasaus om tegenwicht te geven aan de romige avocado.. En… wat een luxe dat we een moestuinbak hebben! Natuurlijk groeit daar geen avocado, maar de rucola komt wél uit onze eigen bak. Verser kan echt niet. Plukken en hop op je bordje!
Crumble jasje aantrekken
De crumble (het jasje) kun je er het makkelijkst op doen als de avocado al gevuld is. Je begint met het halveren van de avocado, dan haal je de pit eruit. Met een lepel kun je dan de hele halve avocado in één keer uit de schil scheppen. Dan de kaasvulling erin en daarna kun je zonder al veel knoeiwerk de crunch er over strooien en lichtjes aandrukken. Leg het geheel vervolgens met behulp van een taartschep op het bordje met sla. En voilà, gevulde avocado in een crumble!
Avocado bewaren
In de winkel wordt de avocado bewaard buiten de koeling, in een ruimte van 16°C tot 20°C. Thuis dient de vrucht in de koelkast bewaard te worden op ongeveer 5 – 6 graden.
Zo maak je gevulde avocado in een crumble
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Gevulde avocado in een crumble
Ingrediënten
Jasje
- 20 g pistachenoten - grof gehakt
- 15 g sesamzaad
- 1 tl paprikavlokken
- ½ tl limoenrasp - biologisch
Avocado en vulling
- 15 g zachte geitenkaas - of feta
- 15 g roomkaas
- peper
- 1 avocado - eetrijp
Dressing
Zo maak je het
Jasje
- Hak de pistache grof en rooster ze licht. Meng voor het jasje de geroosterde pistache met sesamzaad, paprikavlokken en limoenrasp tot een crumble.
Vulling
- Meng voor de vulling de geitenkaas met roomkaas en een beetje peper.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en schep de helften voorzichtig met een lepel uit de schil. Vul beide holtes op met het kaasmengsel.
- Leg de gevulde helften met de platte kant op een bordje en bestrooi ze ruim met de crumble. Druk lichtjes aan.
Dressing
- Klop voor de dressing de sesamolie met limoensap, sojasaus en een snufje suiker door elkaar tot de suiker is opgelost.
Opmaken
- Schik rucola en tuinkers op 2 bordjes en leg op elk bordje 1 halve gevulde avocado. Strooi wat van de overgebleven crumble over de sla en druppel er dressing naar smaak over. Smakelijk!