Havermoutkoeken met chocolade

Deze havermoutkoeken met chocolade zijn niet alleen zalig als tussendoortje of na het sporten, maar ook uitstekend als snel ontbijt! Zeker door de ochtendkruiden, die vormen een weldaad voor je maag en darmen in de vroege ochtend. Laat je niet afschrikken door de tijd die bij het recept staat, want de meeste tijd is echt passief, dus voor het bakken, afkoelen en het opstijven van de chocoladedip. Kun je ondertussen gewoon iets anders doen!

Ochtendkruiden

De ochtendkruiden zijn homemade, Kim mengt daarvoor 2 el gemalen anijs, 2 el gemalen kardemom, 2 el kaneel met 1 el gemalen gember. Makkelijk om zelf ook zo’n voorraadje te maken. Alle homemade kruidenmixen zijn ook terug te vinden op onze speciale kruidenmix pagina.

Bewaren & variatie

Bewaar de havermoutkoeken met chocolade koel en donker.

Kim maakte er ronde koeken van, maar als je nou denkt: “ik vind repen handiger”, dan doen we daar niet moeilijk over. Varieer ook gerust met het soort noten dat je neemt. Naast hazelnoten kun je ook pecan- of walnoten nemen. En in plaats van gedroogde abrokoos kun je tutti frutti gebruiken, of dadels, of vijgen. Varieer er lekker op los en laat ons vooral meegenieten op de socials! Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega!

Zo maak je havermoutkoeken met chocolade

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Havermoutkoeken met chocolade

Deze havermoutkoeken met chocolade zijn niet alleen zalig als tussendoortje of na het sporten, maar ook uitstekend als snel ontbijt!
5 van 1 stem

Voorbereiden: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Afkkoelen en uitharden: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 10 koeken

Ingrediënten

Koeken

Chocoladedip

Zo maak je het

  1. Verwarm als eerste de heteluchtoven voor op 190 ℃ en bekleed de bakplaat met een bakvel.

Koeken maken

  1. Meng alle ingrediënten (behalve die voor de chocoladedip) door elkaar en vorm er ongeveer 10 ronde koeken, of repen van. Goed aandrukken voor voldoende samenhang. Leg ze op de beklede bakplaat.
    TIP: kleinere koeken draaien makkelijker om.
  2. Bak de koeken eerst 10 minuten aan de ene kant in de hete oven, draai ze voorzichtig om en bak ze nog eens 10 minuten aan de andere kant.
    Laat de koeken 30 minuten afkoelen op een rooster.

Chocoladedip

  1. Smelt de chocolade samen met de kokosolie en bestrijk (gebruik een bakkwast) de koeken voor de helft met de chocoladedip.
    Nu komt het moeilijkste: de chocolade laten uitharden… even in de diepvries zal de tijd zeker verkorten.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven