Seitan bladerdeeghapjes

De seitan bladerdeeghapjes zijn gemaakt van een heel plakje bladerdeeg met een lekkere vulling. Het is een vegan alternatief voor het traditionele sausijzenbroodje. Wil je kleinere borrelhapjes maken dan kun je de plakjes bladerdeeg beter in tweeën of vieren delen en er kleinere hapjes van maken. Zo haal je uit dit recept 24 of zelfs 48 hapjes. Feestelijk voor de jaarwisseling? Ook met de vulling kun je varëren meer oosters? Neem wat bosui en rode peper. Nog meer zoals de originele sausijzenbroodjes? Doe dan gehaktkruiden door de vulling!

Franse uitvinding

Bladerdeeg is van orgine een Franse uitvinding. Je maakt het door deeg en koude boter in lagen af te wisselen en een aantal keren in drieën te vouwen en vervolgens weer uit te rollen (toeren). In de oven onstaan tijdens het bakken al die mooie lagen doordat het verdampende vocht de lagen deeg uit elkaar ‘duwt’. Tegelijk bakt het deeg zo zalig luchtig en krokant! De roomboter is natuurlijk uitstekend te vervangen door een plantaardige variant. Het meeste kant-an-klaar bladerdeeg in de winkel is trowuwens niet met roomboter. Maar als je het zeker wilt weten check je natuurlijk even de ingrediëntenlijst.

Bewaren

Je kunt de gebakken hapjes wel een dagje in de koelkast bewaren. Koud smaken ze ook lekker, maar opwarmen is wel aanbevolen.

seitan bladerdeeghapjes

Zo maak je seitan bladerdeeghapjes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Seitan bladerdeeghapjes

seitan bladerdeeghapjes
De seitan bladerdeeghapjes zijn gemaakt van een heel plakje bladerdeeg met een lekkere vulling. Het is een vegan alternatief voor het traditionele sausijzenbroodje.
5 van 1 stem

Voorbereiden: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 12 grote

Ingrediënten

Vulling

Zo maak je het

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 ℃ en beklaad de bakplaat met een bakvel.
  2. Laat 12 plakjes bladerdeeg ontdooien.
  3. Pel ondertussen de ui en snijd grof, pel de knoflook. Maal de stukken ui met knoflook, bloem, paneermeel, sojasaus en olijfolie in de keukenmachine tot een soort deegbal. Verdeel het deeg in 12 “worstjes”.
    Leg op ieder plakje bladerdeeg aan één kant een worstje (minstens 1 cm van de rand vrijhouden) en druk een beetje plat. Vouw het plakje bladerdeeg dubbel, druk rondom met een vork dicht.

EROP

  1. Bestrijk de bovenkant met wat sojamelk en bestrooi met sesamzaadjes.
  2. Bak de seitanhapjes 25-30 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn.

TIP

  1. Wil je kleinere borrelhapjes maken dan kun je elk plakje bladerdeeg in vieren delen en er driehoekige hapjes van maken. Zo haal je uit dit recept 48 hapjes. Feestelijk!

Variatie

  1. Kruid de seitan extra met gehaktkruiden of voor een pittige vulling voeg rode peper toe.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven