Hartige perentaart

Inderdaad die combinatie hartig en zoet in onze hartige perentaart is echt meer dan zalig! Veel kinderen zijn er ook dol op! Zoals beloofd is dit een hartige variatie op het vegan appeltaartjes recept van Kim. Wij eten zelf niet strikt vegan dus we bedachten dat we een vegetarische hartige versie konden maken met kaas. Dus verbouwden we het deegrecept behoorlijk…

Aanpassingen

We maakten eerst een aangepast hartig deeg, daartoe vervingen we o.a. de zoete ingredienten door kaas en eieren. En om de structuur te verbeteren voegden we xanthaangom toe. We maakten er geen muffins van, maar een rechthoekige taart. En in plaats van de appel die Kim gebruikte namen we peer.

Bastiaansen bio, vegetarische kazen

Vegetariërs eten wel kaas, maar daar zit vaak dierlijk stremsel in, wat velen dan weer niet willen. Gelukkig maken ze bij Bastiaansen veel heerlijke kazen die niet alleen biologisch zijn, maar ook echt vegetarisch. Zo fijn! Een van onze meest geliefde kaassoorten is wel de Bastiaansen bio blauwe geitenkaas. Ze hebben ook een koe variant. Zie voor alle informatie en assortiment heerlijke kazen de Bastiaansen bio website. #nospon

Bewaren

Wij aten het perentaartje lauwwarm, maar het kan ook koud of warm geserveerd worden. Een dagje bewaren in de koelkast kan dus prima. Zelf vind ik het minder geslaagd om peer in te vriezen, maar als je minder kritisch bent, dan kun je ook dat zelf even testen.

hartige perentaart

Zo maak je hartige perentaart

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Hartige perentaart

hartige perentaart
Bijzonder taartje, zowel hartig als zoet. De vega hartige perentaart is niet alleen geschikt als lunch of voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht met een lekkere salade zul je er van smullen!
5 van 2

Voorbereiden: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 6 stukken

Ingrediënten

Serveren

Zo maak je het

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 ℃ en bekleed een ovensschaal (20x15cm) met bakpapier.
  2. Rasp de kaas.
    Maal de havervlokken grof, wij gebruikten een hakmolentje met trekkoord.
  3. Meng dat grove havermeel met het amandelmeel, eieren, bakpoeder, xanthaamgom, peper en zout tot een stevig deeg.
  4. Meng de helft van de geraspte kaas door het deeg. Doe het deeg in de ingevette vorm en strijk glad.
    Hartige perentaart
  5. Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in 8 lange parten. Druk de parten lichtjes in het deeg. Bestrooi met de overgebleven kaas en maal er wat peper over.
    hartige perentaart
  6. Bak de hartige perentaart 35-40 minuten of tot het gaar is en een mooi kleurtje heeft, doe desgewenst de prikkertest.
  7. Laat 5 minuten rusten, anders kun je het nog niet netjes snijden. Verdeel de walnoten over de bovenkant en snijd in stukken met een scherp mes.

Serveren

  1. Serveer 1 of 2 stukjes hartige perentaart op een bordje met wat rucola als voorgerecht of lunch.
    Of grotere stukken als hoofdmaaltijd met een lekkere frisse salade.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven