Geen heel lang verhaal, want jullie moeten nog even boodschappen kunnen doen voor deze supersnelle vegan oliebollen van Kim. Ze zijn supersnel klaar, want Kim gebruikt bier in het beslag dus hoeft het beslag niet te rijzen! Hup aan de slag…
We wensen jullie alvast een goede jaarwisseling!

Zo maak je supersnelle vegan oliebollen
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Supersnelle vegan oliebollen
Alvast een heel goedejaarwisseling gewenst! Deze oliebollen hoeven niet te rijzen omdat we bier gebruiken in het recept!
Hoeveelheden aanpassen? stuks
Ingrediënten
- 150 g krenten - en/of rozijnen geweld in warm water
- 500 g bloem
- 15 g bakpoeder
- 3 el suiker - ongeveer 40 g
- ¼ tl zout
- 200 ml plantaardige melk
- 1 flesje bier
- 1 appel - geraspt
Zo maak je het
- Wel de rozijnen 10 minuten en/of krenten in warm water.
- Verwarm het vet van de frituurpan tot 190 ℃.
- Mix de bloem, bakpoeder, suiker, zout, melk en bier tot een glad beslag.
- Spatel de krenten/rozijnen (zonder water!) erdoor. Rasp de appel erboven en spatel direct erdoor.
- Schep het beslag met een ijsschep en laat het rustig in het vet glijden.
- Afhankelijk van de grootte van je pan bak je ze met 4 à 5 tegelijk.
- De oliebollen draaien vaak vanzelf om als ze aan één kant gaar zijn, anders even een zetje geven om ze om te draaien. Bak ze mooi goudbruin.
- Schep ze met een schuimspaan voorzichtig uit het vet en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂