Asperges met tomatensalsa

Soms is het best lastig om het iedereen naar de zin te maken met alle persoonlijke eetgewoontes en intoleranties. Maar deze asperges met tomatensalsa kun je behoorlijk veilig aan iedereen voorzetten. Veganistisch? Check! Vegetarisch? Check! Glutenvrij? Check! Lactosevrij? Check! Nu de witte asperges, nog even op zich laten wachten, nemen we lekker groene asperges voor dit vrolijke gerecht. Verder gaan er eigenlijk alleen ingrediënten in die iedereen wel op voorraad heeft: tomaat, ui, knoflook, kappertjes en olijfolie. Nou ja die kappertjes…, misschien moet je even gluren of je die nog wel hebt, die zijn namelijk wel echt leuk in dit makkelijke voorjaarsgerecht! Hoewel je ze ook best door augurk of olijven zou kunnen vervangen.

Paasbrunch, lunch, voor- of bijgerecht?

Ik associeer asperges altijd met Pasen, geen idee waardoor dat komt. Dus daarom vind ik dit leuke aspergegerechtje ook uitermate geschikt om als onderdeel in een Paasbrunch te serveren.  De groene asperges kook je kort en ondertussen maak je de tomatensalsa voor erover. Al met al duurt dat echt niet langer dan 20 minuten. Dan zit je helemaal klaar achter je heerlijke asperges met tomatensalsa. Je kunt het gerecht trouwens ook uitstekend vooraf klaar maken als dat handiger is. Vlak voor het serveren schikken op een grote schaal of op aparte bordjes. Ik gebruik flink wat lekkere olijfolie, daar kun je een knapperig stokbroodje indippen! *gratis hint*


Zo maak je asperges met tomatensalsa

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Asperges met tomatensalsa

asperges met tomatensalsa
Glutenvrij? Check! Veganistisch? Check! Lactosevrij? Check! Tegenwoordig is het best lastig om het iedereen naar de zin te maken. Met al die persoonlijke eetgewoontes en intoleranties. Deze asperges met tomatensalsa kun je behoorlijk veilig aan iedereen voorzetten.
5 van 2

Voorbereiden: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Dieet Vegan
Keuken Europees
Trefwoorden groente, Pasen, voorjaar
Hoeveelheden aanpassen? 2 porties

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Snijd 2-3 cm van de onderkant van de asperges. Groene asperges hoef je niet te schillen. Kook ze in kokend water: beetgaar in 4-5 minuten. Langer als je ze echt zacht wilt. Spoel ze onmiddellijk koud af en laat ze uitlekken in een vergiet.

Tomatensalsa

  1. Snijd de bosui in ringetjes en bak die kort aan samen met knoflook in olijfolie.
  2. Snipper de rode ui en snijd de tomaatjes klein. Hussel de rode ui met tomaatstukjes, kappertjes en de gebakken bosuitjes losjes door elkaar. Giet er flink wat goede olijfolie over. Proef de tomatensalsa en breng op smaak met peper en zout.

Serveren

  1. Schik de (koude) asperges op een schaal en schep de salsa erop. Maal er tenslotte wat verse zwarte peper over.
  2. Heerlijk met een goed stokbroodje als lunch of voorgerecht!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂
Scroll naar boven