Wat een kleurenfeest hè, deze knapperige, oosterse paksoisalade met vegan kip? Misschien is paksoi wel de beste ‘nieuwe groente’ sinds mijn jeugd. Wij zijn er in elk geval allebei dol op! Heerlijk in zowel warme als koude gerechten. Het smaakt ook perfect in deze vegan salade met paksoi. Een groente met zulke goede eigenschappen en zo veel smaak verdient die extra aandacht beslist. Houd ons dus in de gaten als je ook zo van paksoi houdt!
Knapperige salade
Denk je dat een groente als paksoi zich niet zo leent voor in een koude salade? Mis! Probeer deze paksoisalade met vegan kip eerst maar eens uit. De grote troef van paksoi is natuurlijk die lekkere knapperige bite die het heeft. Die komt niet alleen tot z’n recht als je de paksoi korte tijd roerbakt maar is ook superlekker als basis voor een salade. Voorts is een flink deel van het geheim van deze oosterse salade natuurlijk de dressing. Die bevat naast sojasaus, sesamolie en gembersiroop ook smaakmakers als appelazijn, knoflook en rode peper. Al met al geeft dat deze paksoisalade die exotische oosterse smaak!
TIPS!
- Vivera (#nospon) heeft heerlijke plantaardige, dus 100% vegan kipstukjes, die kun je lekker krokant bakken!
- Wij houden ook niet van weggooien, jij ook niet? Maak van het radijsloof ook eens deze zalige vegan pesto!
- Neem de groente, vegan kip en dressing gescheden mee naar je werk en stel in je pauze de salade samen!
Zo maak je paksoisalade met vegan kip
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!
Paksoisalade met vegan kip
Ingrediënten
- 150 g kipstukjes - vegan
- olijfolie - om te bakken
- 250 g paksoi - in reepjes
- 150 g komkommer - geschild, zonder zaad
- 75 g radijs - in dunne plakjes
Dressing
- 2 el sojasaus - tamari
- 1 el gembersiroop
- 2 tl sesamolie
- 1 el appelazijn - of citroensap
- 1 teentje knoflook
- ¼ rode peper - in ringetjes
- ½ tl sesamzaad - geroosterd
Garneren
- 1 stengel bosui - wit en groen scheiden
Zo maak je het
- Maak de vegankip nog wat kleiner en ze bak de stukjes op hoog vuur in een koekenpan knapperig in olijfolie. Laat afkoelen.
- Snijd de paksoi in reepjes en roerbak deze kort in wat olijfolie. Laat afkoelen.
- Schil en halveer de komkommer en verwijder de zaadjes met een lepel. Snijd het vruchtvlees julienne (kleine lucifertjes). Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
Dressing
- Meng de sojasaus met gembersiroop, sesamolie en appelazijn. Pers de knoflook erboven uit en voeg de gesneden peper ringetjes en sesamzaad toe. Roer even goed om.
- Snijd de bosui in dunne ringetjes. Voeg het witte deel toe aan aan de dressing. Gebruik de groene ringen als garnering.
Serveren
- Leg de afgekoelde paksoi onderin een saladeschaal en schik de komkommer, radijs en gebakken vegankip erover.
- Giet ¾ van de dressing over de paksoisalade en geef de rest er apart bij. Garneer tot slot met de groene delen van de bosui.
- Serveer een koel glaasje munt- of citroenwater bij deze verrukkelijke paksoisalade met vegankip en geniet!!
TIP – no waste!
- Maak van het radijsloof ook eens deze zalige vegan pesto!