Gegrilde worteltjes met tahinsaus

Worteltjes kent iedereen wel, en de kans is groot dat eerste kennismaking ermee heeft plaatsgevonden achter glas. Een potje gevuld met water, naast de worteltjes, doperwtjes, zout en suiker. Lekker zacht en zoetig. Hoe anders is de smaak van deze gegrilde worteltjes met tahinsaus! Die hebben een lekkere stevige bite en een nootachtige en kruidige smaak. We serveren ze met een romige tahindressing en een frisse salsa van peterselie en zonnebloempitten. Al met al een prima, zalige en voedzame maaltijd!

Gegrilde worteltjes als vega snack

Gegrilde worteltjes zijn heel eenvoudig om te maken, misschien wel véél makkelijker dan je denkt als je naar de foto’s kijkt. Ze zijn niet alleen bijzonder geschikt als vega bijgerecht, maar doen het ook niet verkeerd als koud (of warm) borrelhapje. Als je de gegrilde worteltjes met tahinsaus als vegetarische snack wilt serveren, heb ik nog een tip. Doe een beetje tahinsaus onderin glaasjes, zet een aantal gegrilde worteltjes rechtop in de saus en zet een aantal van die glaasjes op tafel of ga ermee rond. Leuk en handig voor feestelijke momenten! Immers het is prima in grotere hoeveelheden ruim van te voren te maken.

Toegankelijke smaak

Ook weet ik zeker dat jong en oud ervan zal genieten, want het gerecht heeft een heel toegankelijke smaak. En de bekende smaak van de worteltjes laten zich perfect met andere gerechten combineren. Ik denk dat de gegrilde worteltjes met tahinsaus een doorslaand succes zullen zijn, laat het eens weten wat je ervan vond?

gegrilde worteltjes

Zo maak je gegrilde worteltjes met tahinsaus

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Gegrilde worteltjes met tahinsaus

gegrilde worteltjes
Deze gegrilde worteltjes met tahinsaus hebben een mooie bite en een nootachtige, kruidige smaak door de de dressing en de salsa die je erbij serveert.
5 van 1 stem

Voorbereiden: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheden aanpassen? 2 porties

Ingrediënten

Peterseliesalsa

Tahinsausje

Zo maak je het

  1. Schil de worteltjes met een dunschiller. (laat er wat groene steeltjes aanzitten, dat staat leuk en vormt gelijk een handvatje als je lekker met je handen eet) Kook de worteltjes 6 tot 7 minuten als je van beetgaar houdt, anders langer koken. Laat ze uitlekken en bestrijk de worteltjes met wat olie. Grill de wortels in een hete grillpan of onder een tafelgrill, tot er streepjes zichtbaar zijn.

Peterseliesalsa

  1. Rooster voor de salsa de zonnebloempitten op hoog vuur in een droge pan tot ze verkleuren. Laat iets afkoelen. Snijd een flinke hand peterselie fijn. Meng met goede olijfolie (ongeveer 3 el) en limoensap naar smaak. Voeg de zonnebloempitten toe en breng op smaak met peper en zout.

Tahinsausje

  1. Meng 2 eetlepels tahin met een kneepje limoensap en het water. Voeg zoveel water toe als nodig om het sausje schenkbaar te maken.

Serveren

  1. Schik de worteltjes op een schaal. Drizzle de tahinsaus erover en een draai van de pepermolen. Garneer de gegrilde worteltjes met de peterseliesalsa. Genieten maar!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Wortel of bospeen

Worteltjes zijn lange, slanke wortelen. Wortels worden verkocht in bosjes, vaak met het loof er nog aan. Worteltjes smaken lichtzoet. Wortels combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Worteltjes komen uit Nederland, maar ook uit Spanje en Duitsland. Meer info.

Scroll naar boven