Bieten havermout met granola

Eerlijk? Ik vind sojayoghurt (gewoon zo uit de verpakking) echt helemaal niet lekker! Maar als je er een paar smaakmakers aan toevoegt heb je opeens een heerlijke lunch of ontbijt. Geurige espresso erbij, geen straf om de dag te beginnen met deze bieten havermout met granola, hoor! En ziet het er niet schattig uit, zo mooi roze?! Je kunt een en ander gewoon door elkaar roeren en dan opeten, maar ik heb het nog even kort met de staafmixer bewerkt.

Variatie

Ik gebruikte gekookte biet, maar je zou bijvoorbeeld ook een restje gekookte pastinaak of pompoen kunnen nemen, die smaken ook wat zoetig. Of voeg eens banaan of geraspte appel aan je bietenhavermout toe. Neem in plaats van granola een handje hazelnoten of vervang de bessen door frambozen, ook allemaal zalig! Zo heb je toch weer een heel ander ontbijtje.

Bewaren

Je kunt de basis makkelijk voor twee dagen tegelijk maken, misschien zelfs wel lekkerder, want de smaken zullen nog meer naar elkaar toe bewegen. Voor meerdere dagen zijn die weckpotjes ook heel geschikt, want die sluiten echt goed af. De topping zou ik wel steeds vers erop doen. Ik zeg: goedemorgen!

Zo maak je bieten havermout met granola

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank. Tag ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #makkelijkvega! En… vergeet de sterren niet!

Bieten havermout met granola

bieten havermout met granola
De prachtige én lekkere bieten havermout met granola, heeft een sojayoghurtbasis. Niks gedoe met koken, mengen (of in de blender) en opeten als lunch of ontbijt!
5 van 1 stem

Voorbereiden: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Dieet Vegan
Keuken Europees
Trefwoorden feest, groente, pap, snel
Hoeveelheden aanpassen? 2 porties

Ingrediënten

Optioneel

  • kneepje agavesiroop - of ½ rijpe banaan, indien zoet gewenst

Topping

Zo maak je het

  1. Meng de yoghurt en havervlokken in een hoge kom, rasp de biet erboven. Voeg de ochtendkruiden en het zout toe.
  2. Als je van zoet houdt doe er dan ook een kneepje agavesiroop (ofzo) door.
  3. Zet de staafmixer erin en verdeel over 2 kommetjes. Top af met granola en een handje blauwe bessen. Goedemorgen!
Heb je dit recept geprobeerd?Tag ons op de socials met #makkelijkvega, vinden we leuk 🙂

Scroll naar boven